portfolio image portfolio image portfolio image portfolio image portfolio image

Macmillan Learning

The tenant improvement project for Macmillan Learning’s 32,000 sq. ft. office at Quarry Oaks in Austin supports their goal to cultivate knowledge sharing among customers and team members alike. A publishing company that develops digital tools for the education industry, their mission is to enrich lives through learning. To meld the team’s innovative, technical culture with a collegiate ethos, the workplace is highly functional and well-organized to nurture the processes essential to creating learning tools. Simple forms and a primarily earth-toned palette with pops of color create warmth, while custom-milled bookshelves are used as focal points throughout the space. Areas for collaboration, focus, and celebration are incorporated to reinforce the synergy of Macmillan’s diverse talent.

One of the design challenges involved coming up with a structural reinforcement solution for the large training and break rooms located on the second floor above another tenant space. The team secured the beams to the slab concrete floor instead of placing steel around the beams in the space below to avoid impacting the other tenant. Additionally, to make these large spaces flexible, they can be divided by aluminum and glass partitions to create two large rooms, separating the training room from the break room, or three rooms with the training room divided in half. Another benefit is the high STC (Sound Transmission Class) of the Modernfold Acousti-Clear partition to effectively absorb sound.

LOCATION
Austin, TX

WORK INVOLVED
Architecture
Electrical Engineering
Interior Design
Mechanical Engineering
Plumbing
Structural Engineering

0:00
0:00